Wedstrijden & Tochten

TERUG
Thursday 5 September 2019 |
Onderhoud,  |
tristan |

Eindelijk opbouwen

Wat eigenlijk een maand of misschien 2 had moeten duren duurt uiteindelijk nu al bijna 2 jaar. Gelukkig is het einde nu wel echt in zicht!

Dekbeslag

We zijn nu nl. begonnen met het opbouwen van het dekbeslag, na wat zoeken vonden we beide ophogingen voor de keerblokken van de genua schoten die we voor het vervangen van het dek er netjes afgefeint hadden. Met een beetje puzzelwerk en discussie (symmetrische plaatsing of niet) weer een mooi plekje voor ze gevonden en ze met wat epoxy met vuller vastgezet.

Mast lakken

Verder ook nog het stuurboord deel van de mast voor de 2e keer in de grond gezet en genoten van de nieuwe filters in het masker, ik rook gelukkig niets van de enorme stank die deze grond na mengen geeft. De mast is nu dus ook helemaal klaar om afgelakt te gaan worden.

Achterluik II

Toen brak een spannend moment aan, krijgen we het nieuwe luik in het achterdek nog open? We hadden dit eerder voor de plamuur rondes met wat tegengewicht eronder op zijn plek gehouden zodat het netjes zijn vorm zou behouden. Iets wat met de eerste iteratie van het achterdek luik helaas was mislukt. Zoals op de foto's ook te zien is, is het openmaken met wat overtuiging door Jan Maartens voetenwerk perfect gelukt!

Daarna nog een kleine opruim ronde gedaan, het hele dek inclusief opbouw is nu leeg, binnenkort dus in de lak?

Categorie├źn

Over dit blog

Op deze pagina proberen we alle avonturen met de Emily bij te houden.

Voornamelijk voor ons zelf maar uiteraard ook om anderen te laten mee genieten van alle prachtige tochten en races.

Reacties en andere toevoegingen worden vanzelfsprekend bijzonder gewaardeerd.