Wedstrijden & Tochten

TERUG
zondag 15 november 2015 |
Race,  |
tristan |

De tweede Grevelingencup van dit jaar

Deze keer vaart de Scorpio ook mee.

Hoewel ik aanvakelijk denk dat we een goede start hebben blijkt de Scorpio bovenwinds van ons te liggen en eigenlijk niet eens zoveel achterlijker dan dwars, dus die hebben ook een erg goede start gehad. Wij gaan eerder overstag en moeten achter hen langs vallen. Scorpio draait voor ons om de bovenwindse boei, maar doet er net zo lang over om de, overigens zeer mooie, spinnaker te zetten als wij. Onze spi lijkt wat groter (met 110 m2 net zo groot als de originele spi) en we lopen dan ook de Scorpio voorbij. De rest van de race wordt bepaald door om buien heen draaiende winden, stevige vlagen en, als finishing touch, een windstilte bij de finish.

Bemanning:

  • Paul de Boer
  • Ferry van Eck
  • Govert Gerritsen
  • Gerard Jonker
  • Hans Koole
  • Huibert Kreb
  • Tristan Woudenberg

Foto’s: Huibert en sport in beeld