Wedstrijden & Tochten

TERUG
Saturday 6 August 2016 |
Tour,  |
Gerard |

Ontbijten in Woolverstone

Liang Dan vroeg mij een keertje naar de overkant te zeilen met de Emily. Dat liet ik me natuurlijk niet twee keer vragen. Tristan, Pieter en Liang Tong gingen ook mee. Zodoende rees het plan om te gaan ontbijten in Woolverstone.

Heen
We vertrokken maandag ochtend en waren om 9:30 door de sluis. De heentocht verliep voorspoedig, al was de zee tamelijk ruw. Windkracht 4 a 5 hoog aan de wind is niet zo heel fijn. Gelukkig mochten ter hoogte van de Roompot de schoot een stukje vieren en voeren we aan de wind naar de overkant. Pieter slaagde er in een heerlijke risotto met bospaddestoelen klaar te maken. Jammer genoeg herinnerde hij zich tijdens het eten dat hij eigenlijk niet zo van risotto houdt. De rest van de bemanning at het met smaak op.
Vaak gaat 's nachts de wind liggen, gelukkig deze keer niet. 's Ochtends vroeg legden we aan bij Woolverstone marina om daar te genieten van een heerlijke douche en het Engelse ontbijt.

Liang Tong en Liang Dan gingen Pokémons jagen terwijl de ouderen even een tukje deden. Om drie uur een late lunch gehaald in Pin Mill. Het blijft toch een prachtige wandeling daar heen.

Ferry
Pieter had besloten de terugtocht per ferry te doen. Dan kon hij toch weer twee dagen eerder aan het werk. Liang Tong zag erg op tegen het door elkaar geschud worden en besloot met hem mee te gaan. Als je eenmaal een hut aan boord hebt, dan kan er erg makkelijk een tweede persoon aan toegevoegd worden. Dus namen wij dinsdag avond afscheid van Liang Tong en Pieter.

Terug
De weersvoorspelling geeft aan dat het windkracht 7 gaat waaien. Met wind op de kont durven we dat wel aan. Tot aan het Outer Gabbard windfarm valt het allemaal wel mee. We varen voor het eerst dwars door het veld windmolens.

Omdat de wind uitblijft zetten we de spi erbij. Echter we moeten dan toch een stuk hoger gaan varen. Ik vergis me erg in het hoek verschil dat we moeten sturen om laag de stroom dood te varen en iets hoger waarbij je sneller vaart waardoor de stroom ons minder wegzet en we dus nog hoger moeten sturen. De spi er maar weer af. Daarbij wikkelen we de spi om de voorstag. Oh ja, er was nog een reden om de genua er tussen te zetten. Dan gaat het langzaam steeds harder waaien. De genua draaien we steeds verder weg. We surfen met steeds hogere snelheden de golven af en tikken tenslotte 17.03 knopen aan op het log.

Omdat we straks bij het slijkgat wel wat hoger moeten gaan varen rollen we anderhalf rif in het grootzeil. Dat maakt een eind aan onze record pogingen.
18 uur na vertrek zijn we weer thuis, 6 uur sneller dan de heen weg.

Foto's, Filmpje en Navigatie: Tristan

Categorieën

Over dit blog

Op deze pagina proberen we alle avonturen met de Emily bij te houden.

Voornamelijk voor ons zelf maar uiteraard ook om anderen te laten mee genieten van alle prachtige tochten en races.

Reacties en andere toevoegingen worden vanzelfsprekend bijzonder gewaardeerd.